Wetzlar

Een weekend Wetzlar in Duitsland

Wetzlar is gelegen in het westen van Duitsland, ongeveer in het midden van het land. De stad behoort tot de deelstaat Hessen en bezit meer dan 50.000 inwoners. Ze is gemakkelijk bereikbaar vanuit Nederland. Ze kan bezocht worden via een weekendje weg, maar ook is het mogelijk om de stad te verkennen tijdens een dagje uit. In dat geval kan de auto gratis geparkeerd worden op de Lahninsel. Dit is een goed startpunt om de historische, oude stad van Wetzlar te bezoeken. De rivier de Lahn is er te zien, met een prachtig uitzicht op de 13e eeuwse Lahnbrug.

Om de stad met meer diepte te verkennen, is het aan te raden om er meerdere dagen te verblijven. In het toeristische centrum zijn gedetailleerde kaarten beschikbaar en worden er rondleidingen aanbevolen. In Wetzlar zijn veel opmerkelijke gebouwen om te bezoeken, maar de tijd moet dit toelaten. Wandelen door de oude, kleine straten en winkelen is er ook aangenaam.

Het toerisme in Wetzlar

De historische, oude binnenstad van Wetzlar biedt tal van oude gebouwen, musea en het tijdelijke huis van de beroemde schrijver Goethe in 1772. Het strak geweven ensemble van historische gebouwen en huizen in de oude binnenstad is er prachtig. Het zijn voornamelijk vakwerkhuizen en stenen gebouwen uit de romaanse, de gotische, de renaissance en de barokke tijd. Veel van deze oude gebouwen werden goed behouden en uitgebreid gerestaureerd.

De Dom van Wetzlar moet zeker bezocht worden. Deze dom is één van de monumenten in de stad en steekt hoog boven de huizen uit. Het is een kerk die gebruikt wordt door verschillende geloofsgemeenschappen, namelijk door de rooms-katholieke kerk en door de evangelische kerk. In het jaar 1230 werd er gestart met de bouw van de Dom van Wetzlar, maar tot op de dag van vandaag is deze nog steeds niet afgewerkt. De Dom bevat verschillende stijlen.

Even pauzeren in één van de gezellige cafés en lekker eten in een restaurant is in deze stad een aanrader. Ook zijn er 's nachts veel cafés geopend. Sommigen hiervan bieden ook live muziek.

Overnachten in Wetzlar

Overnachten kan in één van de vele hotels in Wetzlar, waaronder:

Neem voldoende tijd om deze veelzijdige stad te bezoeken! Een wandeling langs het Lottehaus is zeer romantisch, want in deze historische woning verbleef het meisje waarop de bekende Goethe verliefd was.