Borkum

Borkum: Duits eiland boven Groningen

Heel wat mensen vergeten dat Duitsland enkele prachtige eilanden kent. Borkum is daar één van. Het is een eiland dat volledig geschikt is om een lang weekend door te brengen. Zeker voor mensen die in het noorden van Nederland wonen is dit eiland geschikt als vakantiebestemming. Borkum ligt namelijk boven de provincie Groningen en is per boot te bereiken uit de Eemshaven.. Het is dan ook het meest westelijke eiland van de Oost-Friese Waddeneilanden en ook het grootste eiland ervan. Borkum is bewoond en kent iets meer dan 5000 inwoners.

De geschiedenis van Borkum

Een eiland heeft altijd een bijzondere geschiedenis en dat is bij Borkum niet anders. Rond de start van onze jaartelling bestond het eiland uit zandplaten, maar door de eeuwen heen ontwikkelde zich een echt eiland. Kruisvaarders maakten vaak een tussenstop op het eiland, om te wachten op de geschikte tijd om de zee op te gaan.

Aangezien het eiland langzaamaan ontstond, is er niet geweten wanneer het voor het eerst bewoond was. Gedacht wordt dat dit rond het jaar 1400 was. De bewoners waren vooral zeevaarders, zeerovers, kapiteins en harpoeniers.

Een lang weekend naar een toeristisch eiland

Borkum kan met trots een toeristisch eiland genoemd worden. De eerste toeristen kwamen er al in het jaar 1834. Vanaf dit jaartal stegen de bezoekers steeds, van zo'n 200 toeristen in de beginjaren tot iets minder dan 300.000 toeristen in onze hedendaagse tijd.

Hotels in Borkum

Voor een korte, ontspannende vakantie naar een toeristisch eiland dichtbij Nederland is Borkum geschikt. Enkele hotels om te verblijven zijn:

Vakantiegangers die liever verblijven in een appartement kunnen terecht in appartementen Ferienhaus Mara of bij appartementen Fishermans.

Wat te doen tijdens een weekend Borkum

Borkum heeft enkele leuke mogelijkheden. Het eiland biedt volledige ontspanning aan via de wellness faciliteiten, maar ook door een wandeling op het strand of via een fietstocht in de mooie natuur. Het avontuurlijke waterpark Gezeitenland behoort ook tot de mogelijkheden en is erg gegeerd. Ook zijn er drie vuurtorens die de moeite waard zijn om eens te bekijken.