Lüneburger Heide

Een korte vakantie in de natuur van Lüneburger Heide

De Lüneburger Heide is een groot, geografisch natuurlandschap met heidevelden en bossen. Het gebied is in het noordoosten van Nedersaksen gelegen, tussen de steden Hamburg, Bremen en Hannover. Een stedentrip naar één van deze steden kan gecombineerd worden met een uitstap in de natuur. De heide werd vernoemd naar de stad Lüneburg en omvat het grootste deel van het vroegere Prinsdom Lüneburg. Het is een belangrijk gebied voor het toerisme in Duitsland.

Het natuurlandschap wordt gekenmerkt door enkele heuvels. De hoogste is de Ahrberg, met 145 meter hoogte. De laagste bergen zijn de Kruckberg en de Wietzer Berg die beiden even hoog zijn, namelijk 102 meter. Sommige mensen hebben het over bergen, maar aangezien ze zeer laag zijn, worden ze ook aanzien als heuvels.

De Heidschnuckenweg: de mooiste wandelroute van Duitsland

Wandelliefhebbers zullen tevreden zijn in het gebied, want de mooiste wandelroute van Duitsland is er gelegen. Ze heet de Heidschnuckenweg. Het is de mooiste route door de Lüneburger Heide. Ze biedt een unieke natuurlijke ervaring zoals er geen twee zijn. De wandelroute is 223 kilometer lang en verbindt meer dan 30 heidevelden met elkaar, waardoor er voldoende mogelijkheden zijn om te genieten van de fascinerende natuur. Ze combineert de parels van de Lüneburger Heide met elkaar, zoals de veelzijdige heidevelden, nationale parken, prachtige culturele bezienswaardigheden en idyllische dorpen langs de weg. Het hoogtepunt is de prachtige koninklijke hoofdstad Celle.

Er zijn verschillende uitgestippelde wandelroutes beschikbaar. Ook fietsers kunnen er terecht.

Andere doe-tips in Lüneburger Heide

De Lüneburger Heide heeft 14 themaparken voor eindeloos veel plezier met de familie. Daarom is het een zeer geschikte vakantiebestemming om naartoe te gaan met kinderen. Een lang weekend vol spanning en avontuur in de 14 themaparken, pretparken en dierentuinen in de Lüneburger Heide zal niet vervelen. Er zijn attracties beschikbaar voor alle leeftijden. Jong en oud zullen er plezier en emoties ervaren, want verveling bestaat er niet. Bezoek zeker volgende attracties en verblijven:

Lüneburger Heide is het Duitse gebied met de meeste attractieparken. Ze zijn allemaal goed bereikbaar.

Accommodaties in Lüneburger Heide

Lüneburger Heide heeft verschillende accommodaties, waaronder: vakantiehuizen, chalets, hotels, appartementen en vakantieparken. Enkele hotels die er geboekt kunnen worden zijn:

De Lüneburger Heide biedt een unieke vakantiebestemming met veelzijdige, recreatieve activiteiten. Voor elk wat wils, ideaal voor een korte trip of een weekendje weg.