Willingen

Een lang weekend weg naar Willingen

Voor een lang weekend weg naar een gezellige plaats in Duitsland, is Willingen ideaal. Het is een gemeente die in Hessen gelegen is, een deelstaat in Duitsland. Waldeck-Frankenberg is de landkreis waartoe Willingen behoort. De gemeente heeft ongeveer 6000 inwoners. Af en toe wordt er gedacht dat deze gemeente niet zoveel te bieden heeft, maar toch is dit een verkeerde gedachte. De wereldbeker schansspringen gaat namelijk elk jaar door in Willingen. Deze wordt georganiseerd door de FIS. Dit is meteen ook de reden waarom de plaats zo bekend is en natuurlijk ook zeer gegeerd bij vele wintersportliefhebbers.

Op skivakantie naar de Mühlenkopfschanze

De Mühlenkopfschanze is de naam van de schans die gebruikt wordt voor de jaarlijkse wereldbeker schansspringen. Ze dankt haar naam aan de berg waarop ze gebouwd is, namelijk de Mühlenkopf. Deze berg is gelegen ten noordoosten van het hoogste punt in het Sauerland, namelijk: het Rothaargebergte. De beroemde skischans bestaat er al sinds het jaar 1951. Ze werd gerenoveerd en moderner gemaakt in het jaar 2000.

Gezellig skiën bij skioord Willingen

Willingen heeft ongeveer 16 kilometer aan pistes. De pistes kunnen tot 2000 meter lang zijn. Er zijn perfecte skiliften beschikbaar en de lokale bevolking is er zeer vriendelijk voor de gasten.

Een leuk waterpark in Willingen

Tijdens een korte vakantie in Willingen, is het waterpark er heel leuk om te bezoeken. Dit waterpark is geschikt voor het hele gezin. De 2 binnenzwembaden en de 2 buitenzwembaden bevatten samen maar liefst 1200 m² water! Het water is er verwarmd van 28° Celsius tot 33° Celsius. Dit is natuurlijk al een hele garantie voor zwemplezier. Ook zijn er een bubbelbad, een sauna, een stoombad en nog meer leuke dingen voorzien. Er worden allerlei gezondheidsprogramma's aangeboden die specifiek zijn voor problemen aan de knieën, heupen of de rug.

De schaatsbaan van Willingen

Ook op de schaatsbaan van Willingen is het pret verzekerd. Deze heeft een grootte van 60 meter op 30 meter en is daarom ook groot genoeg om sporten uit te voeren zoals schaatsen, curling en hockey.

Hotels in Willingen

Willingen bevat voldoende accommodaties, waaronder:

Willingen heeft zeker voldoende beschikbaar om te zien en te doen. Vakantiegangers die houden van avontuur en activiteiten, zijn er aan het juiste adres!