Winterberg

Winterberg: goede vakantie keuze

In Duitsland zijn er tal van steden en gemeenten die de aandacht trekken. Eén van deze steden is Winterberg. Ongeacht welk seizoen het is, Winterberg is altijd leuk om naartoe te gaan voor een korte vakantie. De stad is in het midden van het Sauerland gelegen, zo'n 500 meter tot 800 meter boven de zeespiegel. Het is een heuvelachtig gebied dat verspreid is over een groot deel van het zuidoosten van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, in de Hochsauerlandkreis.

Doe tips in Winterberg

In de stad Winterberg zijn er een aantal geweldige plaatsen om te bezoeken, zoals de zoutgrotten van Winterberg en de panoramabrug. Iedereen die van een spectaculair uitzicht houdt, moet zeker eens naar dit panoramisch uitzichtpunt gaan! Het Panorama Restaurant is ook meteen een ideale tussenstop voor een heerlijke ontspanning.

Wandelen en fietsen zijn in de regio erg gegeerd. Dit komt voornamelijk door de rust die de natuur weergeeft. De vele bossen, heuvels en andere natuurlandschappen maken het er zeer leuk wandelen en fietsen. Ook voor de mountainbikers heeft Winterberg heel wat leuks in petto! Zij kunnen namelijk terecht in Bikepark Winterberg.

De avonturiers zijn ook aan het juiste adres in Winterberg. Het Kletterwald biedt leuke klimparcours aan, waar de avonturiers tot 11 meer hoogte gaan! De zomerrodelbaan is zo'n 700 meter lang. Iedereen die van een uitdaging houdt, moet deze zeker eens uittesten. De bochten en de dalingen maken deze rodelbaan zeer leuk!

Niet ver van Winterberg liggen enkele interessante steden die leuk zijn om te bezoeken. Deze naburige steden zijn Hallenberg, Medebach, Olsberg en Schmallenberg. Tijdens het bezichtigen van deze steden moet ook stilgestaan worden van de natuurlijke schoonheid dat het gebied bevat.

Ten noorden van Winterberg is Fort Fun Adventure Park gelegen. In dit pretpark zijn veel attracties beschikbaar voor jong en oud!

Wintersport dichtbij Nederland

Winterberg bevat een uitstekend skigebied. Tevens is dit het skigebied dat het dichtste bij ons land is gelegen. Het is vanuit Nederland gemakkelijk bereikbaar met de wagen, maar ook met de trein. De wintersport trekt er jaarlijks veel toeristen aan. Bobsleeën, skiën, snowboarden en meer: het is allemaal mogelijk in Winterberg!

Hotels in Winterberg

Enkele uitstekende hotels om te verblijven tijdens een weekend Winterberg zijn:

In en rond Winterberg zijn er veel mogelijkheden om te zien en te doen, wat het een uitstekende vakantiebestemming maakt!