Heidelberg

Een weekend Heidelberg

Heidelberg is een universiteitsstad, maar bovenal een charmante stad in Duitsland die te vinden is in de regio Baden-Württemberg. De stad ligt aan de rivier de Neckar. Heidelberg is aangenaam om naartoe te gaan. De stad heeft een aantal interessante plaatsen om te bezoeken, evenals vele moderne voorzieningen om van te genieten. Er zijn een aantal hotels, pensions en andere accommodaties die in de budgetten van veel bezoekers passen. In de stad is het leuk om te winkelen en lekker te eten. Natuurlijk hoort sightseeing er ook bij.

Schloss Heidelberg

De grootste bezienswaardigheid is ongetwijfeld Schloss Heidelberg. Met de tram is het mogelijk om er naartoe te gaan via een schilderachtige rit. Het kasteel is één van de meest beroemde ruïnes van Duitsland. Natuurlijk staat Schloss Heidelberg ook bekend als het symbool van de stad zelf. Men is niet zeker van het jaar sinds wanneer het kasteel bestaat, maar gedacht wordt dat dit tussen 1214 en 1225 in gebruik werd genomen.

Door de eeuwen heen werd Kasteel Heidelberg uitgebreid, door bliksem vernietigd, herbouwd, beschadigd door de oorlogen, verwoest door branden en opnieuw opgebouwd. Een bezoek aan het kasteel duurt ongeveer 4 uren. Om het kasteel binnen te bezichtigen moet er betaald worden, maar ook is het mogelijk om de buitenkant gratis te bezichtigen, het terrein met prachtige tuinen te verkennen en uitkijken op de stad.

De Philosophenweg

De Philosophenweg is een wandelpad van ongeveer twee kilometer lang. Vooral in het begin is dit een erg steil pad. Het wandelpad ligt in de buurt van de ruïnes van de Keltische vesting. De naam van deze plaats komt voort uit het feit dat de universiteitsprofessoren en filosofen van Heidelberg op dit pad wandelden en er een praatje maakten. Vanop de Philosophenweg is er een prachtig uitzicht over het kasteel Heidelberg en de oude binnenstad.

De Heiligenberg en de Königstuhl

Een andere geweldige plek die te bezoeken valt, is de Heiligenberg. Deze berg is 440 meter hoog. Vanuit de top van de berg is een spectaculair uitzicht over de oude binnenstad van Heidelberg te zien. In de buurt van deze Heiligenberg zijn de ruïnes van het 10e eeuwse Heidelberg klooster te zien. Natuurliefhebbers kunnen er genieten van de schoonheid dat het omliggende landschap te bieden heeft. Ook zijn er de resten te zien van een oude muur die door de Kelten werd gebouwd om de Germaanse stammen uit het gebied te houden. Naast deze berg is ook de Königstuhl een mooie berg in Heidelberg, met een hoogte van 568 meter.

Hotels in Heidelberg

In Heidelberg zijn meer dan 100 accommodaties boekbaar. Enkele uitstekende hotels zijn:

Geniet van een charmant weekend Heidelberg!