Tips voor een weekend weg in Duitsland

Tips voor een weekendje weg in Duitsland

Duitsland is een groot land en de tips lopen dan ook uiteen van stedentrips tot ontdekkingen en avontuur in de natuur. Eigenlijk is het land veel te groot om er een paar tips uit te lichten, maar voor een weekendje weg is er toch een aardige selectie te maken. Immers wanneer je een weekendje de tijd hebt, wil je niet ellenlange tochten in de auto maken, maar vrij snel op de plek van je bestemming zijn. Dat maakt Duitsland al een hele goede optie voor je weekendje weg, doordat het vaak al binnen twee à drie uur te bereiken is. Afhankelijk van je vertrekpunt in Nederland natuurlijk en de Duitse bestemming die je graag aan zou doen.

Stedentripjes in de buurt

Een weekendje weg vormt zich vaak al in een soort stedentrip. In een weekend heb je namelijk vaak net genoeg tijd om een stad eens goed te bezichtigen. Zorg bijvoorbeeld dat je vrijdagavond aan komt in bijvoorbeeld Bonn of Oldenburg. Het is maar net vanuit welke hoek in Nederland je komt, wat een handig locatie zou zijn. Tijdens deze vrijdagavond kan je prima het restaurantaanbod verkennen en daarna heerlijk bijkomen onder het genot van een drankje in een van de cafeetjes. De zaterdag kun je relaxed opstaan en lekker slenteren door de gezellige en sfeervolle straatje. Wie weet wat shoppen of toch naar een museum om wat van de cultuur en geschiedenis van de stad op te doen.

Wandelen in de Duitse natuur

Niet alleen zijn de steden in Duitsland meer dan een bezoekje waard ook de natuur is prachtig en heel verscheiden, omdat het zo een groot land is. Ook een wandelavontuur gaat prima in een weekend. Kies bijvoorbeeld voor een tweetal bed en breakfasts of andere slaapgelegenheden om tussen te wandelen. Zo kun je een groot deel op vrijdag afleggen en op zaterdag en wellicht zondag in een mooi natuurgebied heerlijk bijkomen. Denk bijvoorbeeld als locatie aan het grensgebied van Duitsland en de mooie natuur die hier al te vinden is.

De geheimen van het Zwarte Woud

Een favoriete bestemming in Duitsland is het Zwarte Woud. Een prachtige plek om urenlang te wandelen om vervolgens in een hutje te slapen, zodat je de volgende dag weer verder kunt. Dit zorgt natuurlijk voor een ultieme beleving van de natuur. Naast het Zwarte Woud, met haar mooie groen glooiingen en watervalletjes zijn er nog veel meer natuurgebieden in Duitsland die zeker een weekendje weg waart zijn en waar je heerlijk kunt ontspannen. Wellicht is het handig om in een boekje bij te houden welke plekken in dit grote land je al hebt bezocht en welke je nog wilt gaan aandoen.