Weekend Welness en Spa

Genieten van een wellness weekend Duitsland

Duitsland is de perfecte wellness bestemming voor koppels en gezinnen, evenals andere vakantiegangers die op zoek zijn naar effectieve medische wellness behandelingen. De diverse landschappen en de charmante kleine wellness steden maken van Duitsland een geschikte bestemming voor iedereen die op zoek is naar een wellness weekendje weg om te ontspannen. Deze ontspanning kan in Duitsland nog eens perfect gecombineerd worden met interessante uitstapjes.

Verblijven in een Duits wellness hotel

Voor een wellness weekend in Duitsland is de beste manier om een wellness hotel te boeken. Gezellig met z'n tweeën samen zijn en gewoon genieten, het is iets waar alle koppels wel eens naar verlangen. De meeste wellness hotels in Duitsland bevinden zich in een groene omgeving en bieden niet alleen superieure spa-behandelingen, maar ook veel mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Een heerlijke wandeling in de bijzondere natuur van Duitsland, is hiervan een uitstekend voorbeeld.

Enkele uitstekende spa's om te bezoeken tijdens een wellness weekend Duitsland zijn:

Er zijn nog honderden hotels en spa's waaraan een bezoekje gebracht kan worden tijdens een gezellig wellness weekend samen!

Kuuroorden in Duitsland

Tijdens een wellness weekend Duitsland is het een goed idee om de Duitse kuuroorden te bezoeken. De Duitse spa-steden in het zuiden van het land hebben een lange traditie op het gebied van kuuroorden. Hun wellness programma's combineren vaak ontspannende behandelingen met actieve vrijetijdsbesteding. Een vorm van wandelen, Nordic Walking, wordt er wel eens aangeboden. Nordic Walking is een manier om te wandelen met wandelstokken, of aangepaste skistokken.

De bekendste kuuroorden in Duitsland hebben 'Bad' in hun naam, zoals Bad Griesbach, Bad Berleburg en nog veel meer. Het zijn één voor één goed bewaarde, charmante steden die verborgen liggen tussen de Duitse, groene heuvels en bergen. Telkens weer verbazen deze steden hun vakantiegangers met prachtige landschappen en lange wandelpaden. Na een actieve dag wandelen bestaat er natuurlijk geen betere manier om de batterijen op te laden door te genieten van een rustgevende spa-behandeling.

Een wellness weekend aan de kust

Vakantiegangers die de kust verkiezen, kunnen spa-resorts bezoeken aan de Baltische Zee (ook wel de Oostzee genoemd), of aan de eilanden van de Noordzee. De Noordzee is perfect voor degenen die naar het heiligdom om te ontspannen zoeken, maar de resorts aan de Oostzee zijn gemakkelijker bereikbaar.