Erfurt

Weekend naar Erfurt

Erfurt is een trotse, charmante stad in het hart van Duitsland en Europa. Het is ook de hoofdstad van Thüringen. Ze staat bekend als het ontmoetingspunt in het centrum van Duitsland en ook als het spirituele centrum van Thüringen. Het is één van de oudste, maar ook één van de snelst ontwikkelde steden van Duitsland. Een korte vakantie naar Erfurt is mogelijk met de wagen, maar ook via andere vervoersmiddelen. De stad kent een uitstekende infrastructuur door de luchthaven, maar ook door het station met zeer snelle ICE treinen.

Of het nu gaat om Erfurt als universiteitsstad, als handelscentrum, als belangrijke plaats voor de media, als belangrijke stad voor de economie, als belangrijke stad voor sport, als cultureel centrum, of gewoon als aantrekkelijke winkelstad, Erfurt is een stad om trots op te zijn!

De geschiedenis van Erfurt

Erfurt kende een vroege groei doordat het gelegen was op het kruispunt van twee Europese handelsroutes. Hierdoor had Erfurt een vroeg handelscentrum met uitgebreide, commerciële banden. Ook was het koninklijk paleis in de stad gelegen. Erfurts kleurrijke geschiedenis gaat minstens 1200 jaar terug. De grootste stad van Thüringen onderscheidt zich door verschillende unieke kenmerken, zoals de kathedraal en de kerk van St. Severus. Beiden zijn nu het embleem van de stad, zoals ook het bijna perfect bewaarde middeleeuwse stadscentrum.

De stad van de vele torens

Een korte vakantie naar Erfurt is een vakantie naar de stad van de vele torens. Dit komt door de 25 parochiekerken, de 15 religieuze stichtingen en de 10 kapellen die de stad rijk is. Deze indrukwekkende lijst van kerkelijke gebouwen is, in combinatie met de prachtige kathedraal en de kerk van St. Severus, "Thüringer Rome" te noemen. De meeste kerken zijn nog steeds intact. Er zijn nog 50 kerken geopend voor het publiek. Ze bieden een oase van vrede en rust in het hart van een drukke stad. Sinds 1994 is Erfurt een kathedraalstad met haar eigen rooms-katholieke bisschop.

Hotels in Erfurt

Enkele uitstekende hotels in Erfurt zijn:

In deze hotels zal elke toerist in de watten gelegd worden!