Bonn

Een korte vakantie in Bonn

Bonn is vooral bekend doordat het de geboorteplaats van Beethoven was. Ook was Bonn tijdens de koude oorlog de hoofdstad van West-Duitsland. Het is zonder twijfel een zeer veelzijdige stad. Elke reiziger ervaart de vitaliteit en de creativiteit van Bonn. De multiculturele sfeer heeft er meerdere internationale bedrijven, wetenschappers, studenten en zelfs de Verenigde Naties aangetrokken. De stad telt meer dan 300.000 inwoners!

Bonn ligt op 20 kilometer van Keulen. Beide steden delen één luchthaven, de luchthaven Keulen-Bonn. Ze is populair bij low-cost luchtvaartmaatschappijen van en naar bestemmingen in heel Europa. Bonn is zeer gemakkelijk bereikbaar met de auto vanuit Nederland.

De belangrijke geschiedenis van Bonn

Bonn ligt aan de Rijn, de geboorteplaats van Ludwig van Beethoven. De geschiedenis dateert uit 11 voor Christus, toen het Romeinse Leger een kleine contingent in de muur van de stad had gebouwd. In 1949 werd het de voorlopige hoofdstad van West-Duitsland. In 1990 verhuisde de hoofdstad echter naar Berlijn, na de vereniging van de regering van Duitsland.

Doe tips tijdens een weekend Bonn

Er zijn talloze sites om te zien in Bonn. Sommigen van deze sites tonen de geschiedenis van de stad, terwijl anderen de toeristen dichter bij de natuur brengen. Dicht bij de markt is de Bonngasse gelegen, de straat met de geboorteplaats van Beethoven, het Beethoven-Haus. Ook bevat Bonn een prachtig, oud stadhuis, opgericht in 1737 onder het bestuur van Clemens Augustus Beieren. Het gebouw heeft een intrigerende Rococostijl.

In de stad is het Kurfürstliches Schloss gelegen. Het is een gigantisch gebouw dat momenteel dienst doet als het hoofdgebouw van de universiteit van Bonn. De tuin bevat er ongeveer 18.000 diverse soorten planten. Deze rustige en stille plek heeft een assortiment orchideeën uit de Amazone en torenbomen die alleen in Noord-Amerika worden gevonden. Het gebouw ligt aan het einde van de Poppelsdorfer Allee, een met kastanjebomen beklede prachtige laan. De laan verbindt het Kurfürstliches Schloss met het Poppelsdorfer Schloss, dat in het begin van de 18e eeuw werd gebouwd.

Een wandeling langs de Münsterplatz moet ook zeker gebeuren tijdens een weekend Bonn. Het beroemde monument van Beethoven is er te bezichtigen. Enkel voetgangers mogen het plein betreden.

Voor dierenliefhebbers is het Alexander Koenig Museum een ​​must-see. Er zijn interessante zoölogische collecties te bewonderen. De Alter Zoll is een andere toeristische attractie. In de 16e en 17e eeuw werd het als fort gebruikt. Nu biedt het een adembenemend panoramisch uitzicht op de bergen van het Siebengebirge, of Zevengebergte. Ook een belevenis is een tochtje per boot over de Rijn te varen. In de stad zijn diverse opstapplaatsen hiervoor.

Hotels in Bonn

In Bonn zijn meer dan 100 hotels te vinden. Enkele voorbeelden van goede hotels in Bonn zijn:

Een stedentrip naar Bonn heeft veel te bieden!