Weekend weg met hond

Weekend weg met de hond in Duitsland

We houden allemaal van vakanties en als we een hond hebben, nemen we die graag mee. Een weekend weg met de hond in Duitsland is daarom ideaal. Duitsland is zeer huisdiervriendelijk, waardoor de hond zeker mee kan. Wel moet er rekening gehouden worden met de verblijfplaats, want honden zijn niet overal toegelaten om te overnachten. Vragen om een bevestiging of de hond is toegelaten in een hotel of een vakantiehuis, is een goed idee! Er zal wel een supplement aangerekend worden voor de hond, maar dat is volkomen normaal.

Een weekendje weg met de hond in Duitsland kan onder andere bij volgende accommodaties:

Er zijn hotels met 2, 3, 4 en zelfs 5 sterren waar de hond is toegelaten!

Wandelen met de hond tijdens een weekend Duitsland

Met de hond op weekend gaan is genieten voor iedereen. Voor de baasjes is het leuk om de trouwe viervoeter niet te moeten achterlaten in een kennel of bij vrienden. In Duitsland zijn er verscheidene uitstapjes die gemaakt kunnen worden met de hond.

Waar de hond echter het meeste van houdt, is wandelen. Daar is Duitsland uiteraard perfect voor, want met de vele bossen en prachtige landschappen zijn er heel veel gelegenheden om te wandelen.

Op openbare plaatsen, zoals bijvoorbeeld in een restaurant, moet er goed gecontroleerd worden of de hond welkom is. Niet iedereen houdt van een hond in een gebouw. Ook laten niet alle bezienswaardigheden een hond toe. Dit komt vaak omdat honden onvrijwillig iets kunnen stuk maken.

Benodigdheden tijdens een weekend Duitsland met de hond

Als de hond meegaat op vakantie, moeten de juiste benodigdheden meegenomen worden, bijvoorbeeld:

Afhankelijk van hetgeen de hond nodig heeft, kunnen er uiteraard nog items nodig zijn. De hond zal op die manier ongetwijfeld een fantastische tijd beleven! Ook het fototoestel mag niet vergeten worden, want Duitsland heeft zoveel mooie landschappen dat de hond er zeker meer dan een foto waard is!